Planinić i dalje glavni u Himkiju

S nova tri dobra nastupa u dresu Himkija, koji je ubilježio tri pobjede, Zoran Planinić pokazao je najviše od brojnih hrvatskih aduta koji su unatrag sedam dana bili u akciji u domaćim ili regionalnim košarkaškim ligama i u europskim utakmicama.

Redovito među najboljima u dresu momčadi iz Moskovske oblasti, Planinić nije iznevjerio očekivanja ni tijekom proteklih sedam dana. U domaćoj pobjedi nad Uniksom (85:74) u VTB ligi, prošlog ponedjeljka, vodio je Himki s 18 poena bez promašaja iz igre (5/5 za dvicu, 2/2 za tricu), a pridodao je i pet skokova i dvije asistencije za nešto više od 21 minute na parketu. U još jednoj domaćoj pobjedi, sa 71:70 protiv Fenerbahče Ülkera u četvrtak u Euroligi, odigrao je malo više od 27 i pol minuta i za to vrijeme ubilježio 11 poena (5/7 za dvicu, 0/2 za tricu, 1/1 iz slobodnih bacanja), tri skoka, dvije asistencije i po jednu osvojenu i izgubljenu loptu.

Ovog ponedjeljka Himki je u VTB ligi kod kuće sa 77:67 bio jači od Kaleva, a Planinić je za nepune 32 minute u igri bio vrlo raznovrstan, s 14 poena, sedam skokova i šest asistencija, uz po dvije osvojene i izgubljene lopte. Imao je sveukupno samo dva promašaja, s 5/6 za dvicu, 1/1 za tricu i 1/2 iz slobodnih bacanja.

 

Hrsport.net

 

Odgovori