Razgovor s legendom hrvatskog rukometa – Patrikom Ćavarom

Međunarodni rukometni turnir „Stanko Sivrić – Međugorje Cup” posjetio je proslavljeni hrvatski rukometaš Patrik Ćavar. Istinski prijatelj Međugorja, na poziv prijatelja uvijek rado posjeti svetište i nazoči jednom od najjačih rukometnih turnira za mlađe uzraste u Europi.

Gospodine Ćavar, Vi ste uvijek rado viđen gost u Međugorju. Što ovaj kraj znači za Vas?

Uvijek mi je drago doći u Međugorje, u kraj gdje imam jako puno prijatelja, mjesto gdje se osjećam fenomenalno. Lijepo je doći ovdje i vidjeti svu ovu mladež i njihove sjajne poteze.

 

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prikazanog rukometa?

Odlično! Vidio sam sjajne poteze mladih rukometaša, talenata i to je pozitivno što ovaj turnir omogućava svima njima da napreduju i pokažu svoje rukometno znanje.

Je li moguć povratak Patrika Ćavara u rukomet?

Odmarao sam od rukometa nakon prestanka igračke karijere i moj sljedeći angažman bit će sigurno vezano za rukomet. Mislim da imam i znanja i iskustva da se okušam kao trener ili da pomognem na neki drugi način hrvatskom rukometu.

Hrvatska je osvojila broncu na OI u Londonu. Vaš komentar?

Bilo je dosta komentara ali mislim da je to jako veliki uspjeh. Vratiti se s broncom iz Londona to je velika stvar. I na koncu, nismo izgubili od bilo koga nego od zlatnih Francuza. Iako smo odigrali perfektan turnir, na toj utakmici njima je sve ulazilo a nama je to bio loš i dan i poraz je bio neminovan. Ostaje možda malo gorčine da smo mogli i više, ali treba biti zadovoljan i ovime.

Što je nedostajalo za najsjajnije odličje?

Nedostajalo je možda malo sreće jer naši vanjski igrači su imali katastrofalan šut. Njihov je vratar imao sjajan dan. Francuzi su taj dan bili bolji i to treba priznati.

Ovih dana Zagreb je napustio Ivano Balić. Raspada li se time san o stvaranju europski moćnog Zagreba kojemu ste Vi pripadali?

Ne samo Ivano da je otišao. Zagreb je napustilo još dosta igrača i vjerojatno su financije problem. Veliki Zagreb može postojati jedino ako ima kvalitetan i jak proračun. Momčad Zagreba se može uhvatiti u koštac s najjačim u Europi koje imaju trostruko veći od njihovog. Bez toga stabilnog momenta, iluzorno je očekivati da se to dogodi. Vjerujem kako će Ivano uspjeti u Španjolskoj i sigurno je jako veliko pojačanje za Atletico.

 

Odgovori