Razočarani Čilić: “Ma ne znam što se dogodilo, stvari su se okrenule”

Marin Čilić ponovno je poražen od Juana Martina del Potra i ostao je bez polufinala Roland Garrosa. Iako je izjednačio svoj najbolji rezultat u Parizu, bio je vrlo razočaran nakon meča…

Dosta problema za Marina Čilića u četvrtfinalu Roland Garrosa, očekivao je puno, ali je na kraju dosta griješio i upisao poraz u četiri seta.

“Uvjeti su bili dosta nezgodni, potpuno drugačiji nego ranijih dana. U srijedu je bilo teško s kišom i par prekida, a na ulasku u tie-break imao sam puno veće šanse za osvojiti set. Dan kasnije sam ga izgubio i onda još tih 3:1 u trećem setu, iako sam igrao slabije nego inače, konstantno sam imao osjećaj da sam u kontroli meča i da sam bolji igrač. Baš šteta.”

Čilić nije znao objasniti što se točno dogodilo u trećem setu u kojem je Del Potropotpuno okrenuo meč na svoju stranu.

“Ma ne znam što se dogodilo. Imao sam tu break loptu, nisam je iskoristio, on je onda odigrao solidan gem, a ja pao sa servisom i stvari su se okrenule.”

Razočaranje je veliko, osjećao je kako može puno više od ovog što je pružio.

“Mislim da sam mogao i ovaj i prošli meč odigrati bolje. Osjećao sam da sam u dobroj formi i da mogu odigrati odlično. Osjećao sam da sam na puno višem nivou nego što sam to pokazao na terenu. Idemo dalje, malo ću se odmoriti, trenirati i očekuju me novi turniri.”

Na upit o ljutnji Marina na loptice tijekom meča, kratko je rekao: “Ma ništa, preteško za objasniti.”

Odgovori