Rezultati s Melom su iznad svih očekivanja

Plasman na Masters turnir do sada su ostvarili od Hrvata samo Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić. Ove godine je to pošlo za rukom Ivanu Dodigu koji će u konkurenciji parova s Marcelom Melom pokušati ostvariti što bolji rezultat. Ekskluzivno za Večernji list uoči prvog meča govori Ivan Dodig.

San se ostvario, došao si do Mastersa. Kakav je osjećaj danas biti u Londonu?

Masters je nešto posebno i prvo ovakvo iskustvo za mene. Jako sam sretan što sam ostvario jedan svoj cilj koji sam zaželio. Odličan je osjećaj biti na Mastersu. Iako se radi o parovima, to je nešto posebno.

 

Koji je cilj na Mastersu?

Cilj je da pokušamo zadržati našu dobru formu kao i u posljednjih nekoliko tjedana i ako budemo u tom ritmu, možemo očekivati dobre rezultate. Ipak, imamo tešku skupinu i prvi meč s najtežim protivnikom braćom Bryan.

Turnir otvarate protiv najboljeg para svijeta, s njima ste igrali prije nekoliko dana. Ako ćemo biti praznovjerni, brojke govore da je red na tvoju i Melovu pobjedu?

Sigurno da nismo s njima htjeli igrati 1. meč, ali ždrijeb je tako odlučio. Prije par dana smo izgubili od njih, ali isto tako dobili smo ih u Šangaju. Nadam se da će to ovaj put ići na našu stranu.

S Melom si sasvim slučajno počeo igrati na jednom turniru u Memphisu. Jesi li pomišljao da jednoga dana možete doći do Mastersa?

Počeli smo u Memphisu prvi turnir slučajno jer su nam partneri bili ozlijeđeni i otad igramo zajedno. Uvijek smo razgovarali o tome i vjerovali da možemo, ali smo znali da će biti teško i da moramo raditi zajedno kao team i unapređivati našu igru. Rezultat je relativno jako brzo došao i sigurno je kako je iznad očekivanja!

Kakvi su vam planovi za iduću godinu?

Iduću godinu opet igramo zajedno, počinjemo u Dohi i vidjet ćemo za daljnje nastupe. Vjerojatno će se malo više morati meni prilagoditi zbog mojih pojedinačnih nastupa, ali mislim da to neće biti problem.

I u pojedinačnoj konkurenciji si ove godine napravio najbolje rezultate u karijeri. Koliko si ti zadovoljan ostvarenim?

Moja sezona ove godine je najbolja sezona i zadovoljan sam svojim igrama. Imao sam odličnu sezonu u singlu i vrhunsku u parovima i stvarno mogu biti jako zadovoljan cijelom godinom.

Što se promijenilo u odnosu na prijašnje godine pa se ostvario ovoliki napredak?

Mislim da sam napredovao jako puno ove godine u svim segmentima svoje igre, i to je glavni ključ. Igrao sam jako konstantno kroz cijelu godinu što prije nisam uspijevao, a za sve to moram zahvaliti mom teamu: teniskom treneru Martinu Stepaneku, kondicijskom treneru Stjepanu Medaku i, naravno, kada sam kući, mom stricu koji je uvijek uz mene Žarku Dodigu.

Koji su ti ciljevi za iduću godinu, s čim bi bio zadovoljan?

Ciljevi su da pokušam opet podignuti svoju igru i napredovati opet u nekim segmentima. Također, moram biti što više konstantan na turnirima i ako to uspijem rezultati će sigurno dolaziti. Želim još više napredovati

Hrvatska i BiH imaju veliki broj mladih igrača. Misliš li hoće li moći igrati na tvojoj, Marinovoj, razini?

Siguran sam da ima puno talenata na našim prostorima, što pokazuju rezultati u juniorskim kategorijama, ali s prelaskom u seniore tek počinje ozbiljan rad i velika ulaganja. Na žalost, nema dovoljno podrške za mlade igrače.. Jedina modificirana biljka čiji je uzgoj uopće dopušten jest jedna sorta kukuruza, ali čak i taj kukuruz je zabranilo devet zemalja, među kojima su Francuska, Njemačka, Poljska, Austrija, Mađarska i Italija. Najveći proizvođači ove sorte su Španjolska, Portugal, Češka, Slovačka i Rumunjska, ali se taj kukuruz prostire na manje nego 0,1 posto obradivih površina u EU.

Marko Karačić / Večernji Lis

 

Odgovori