Roger-Vasselin u drugom kolu Miamija izbacio razočaravajućeg Čilića

Dobru formu iz posljednjih nekoliko tjedana Marin Čilić nije uspio prenijeti na turnir u Miamiju. Iako je u drugom kolu protiv Edouarda Roger-Vasselina bio favorit, odigrao je jako loš meč te je izgubio 6:2, 7:6 (5).

Francuz je pak potvrdio svoju dobru formu u 2014. godini. Ni jednom nije izgubio svoj servis (spasio je sve tri break lopte), a u drugom je setu na svom početnom udarcu izgubio samo četiri poena!

Prvi je set Roger-Vasselin osvojio s dva breaka te je spasio sve tri Čilićeve prilike za break. Prvi hrvatski “reket” jednu je imao kod 1:2 i još dvije kod 2:5.

 

U drugom setu Čilić je bio nemoćan na servisu Francuza, koji je kod 3:3 prokockao tri break prilike. U 13. igri Čilić je poveo 2-0, no Roger-Vasselin okrenuo je na 6-3. Dvije vezane set-lopte na svom servisu nije iskoristio, no onu treću, na servisu Čilića, jest.

Osim deset asova, gotovo sve ostalo vezano uz Čilićev servis u ovom je susretu bilo loše. Napravio je četiri dvostruke pogreške i ubacio tek 44% prvog servisa. I dok je u igri na prvom servisu bio vrlo dobar (82%), u igri na drugom nije bio dovoljno dobar (39%).

Roger-Vasselin je s druge strane osvojio više poena na svom drugom servisu nego prvom (81% – 78%). 30-godišnji Francuz realizirao je dvije break prilike od njih osam.

Čilić je prošle godine u Miamiju igrao četvrtfinale tako da ga sada očekuje određeni pad na svjetskoj ljestvici.

ATP Masters 1000 Miami, 2. kolo:

Čilić (Hrvatska, 25) – Roger-Vasselin (Francuska) 2:6, 6:7 (5)

 

hrsport.net

 

Odgovori