Szeged ipak slavio protiv PPD Zagreba, Šego odličan, propuštena prilika barem za remi

Unatoč predviđanjima kako Zagrebaši neće imati nikakve šanse i da im prijeti i visok poraz, Zagreb je ipak pružio jako dobar otpor, imao je i napad za remi, ali Šego je zatvorio vrata. Prvo poluvrijeme bilo je odlično, iznad očekivanja, no drugo je bilo već skromnije, ali i puno bolje sa strane Szegeda.

Zagreb je propustio veliku priliku u ovom susretu, Szeged ga je olako shvatio, nije ušao u utakmicu na pravi način i za to je mogao biti itekako kažnjen.

U prvom poluvremenu Szeged nijednom nije bio u prednosti. Zagreb je od početka vodio, a sve što su Mađari uspjeli bilo je doći u nekoliko navrata do poravnanja.

U završnici prvog dijela golovima Božić-PavletićaHorvata i Burića Zagreb radi seriju 3:0 te na odmor odnosi vodstvo 12:9.

Španjolac Pastor bio je vidno nezadovoljan nastupom svojih igrača u prvih 30 minuta dok je Červar imao dosta razloga za zadovoljstvo, posebno obranom.

Drugi dio bio je potpuno drugačiji. Mađari su gurnuli u igru Balogha i to se pokazalo kao pogodak, serijom 6:1 dosta brzo napravili su preokret i preuzeli kontrolu nad rezultatom.

Zagreb je tu spriječio neko veliko odvajanje, uspio je čak u jednom trenutku golom Horvata vratiti prednost na svoju stranu, ali Szeged je odmah odgovorio i do kraja susreta igralo se gol za gol. Szeged je imao gol viška, Zagreb vodstvo poništavao i ušlo se u tijesnu završnicu.

Dvije minute prije kraja Božić-Pavletić poravnao je na 23:23 da bi na drugoj strani Bodo 70 sekundi prije kraja vratio prednost na stranu Szegeda. Zagrebu je ostalo dosta vremena za posljednji napad, lopta je došla na lijevo krilo do Valentina Ravnića, ali Šego 17 sekundi prije kraja brani njegov pokušaj i Szeged mirno čuva loptu do kraja susreta te slavi 24:23.

Šego je u konačnici imao 13 obrana i bio prvo ime susreta. Strijelce Szegeda predvodili su Jonas Källman sa šest golova te s po pet Bence Banhidi i Richard Bodo. Kod Zagreba daleko ispred ostalih bio je Zlatko Horvat s osam golova.

Zagrebu vrlo brzo dolazi novi težak ispit, u srijedu u drugom kolu Lige prvaka gostuje kod Flensburga.

Odgovori