U Čitluku održan „Humanitarni dan košarke Brotnjo 2023.“

Hrvatski košarkaški klub Brotnjo jučer je, povodom božićnih blagdana, pripremio mnoštvo zanimljivih događaja za mališane, a svi događaji imali su za cilj dobru zabavu za mlade i prikupljanje pomoći za ugrožene obitelji s područja župe Čitluk. U organizaciji „Humanitarnog dana košarke Brotnjo 2023.“ aktivno su također sudjelovali Župa Krista Kralja i Frama Čitluk, dok su se pozivu za sudjelovanje odazvali: OKK Velež iz Nevesinja, KK Lokomotiva iz Mostara i KK Neum te škole košarke HKK Brotnjo i ŽHKK Brotnjo ’94.

Mlađi kadeti HKK Brotnjo, OKK Velež iz Nevesinja, KK Lokomotiva iz Mostara i KK Neum jučer su odigrali „Turnir mira Brotnjo 2023“. Nakon dvije pobjede, naslov pobjednika osvojila je momčad OKK Velež.

Za plasman u finale momčad iz Nevesinja pobijedila je Neum, a u finalu, u koje se HKK Brotnjo plasirao pobjedom nad KK Lokomotiva, Velež je, nakon produžetka, pobijedio momčad domaćina rezultatom 47:45. Također, valja kazati kako je Neum u utakmici za treće mjesto „Turnira mira Brotnjo 2023.“ svladao Lokomotivu.
Pehare i medalje za ostvareni plasman mladim košarkašima uručili su Marin Markota, član Udruge Susret i Ivo Bevanda, ministar prometa i veza HNŽ, a uz sportsko natjecanje mladi košarkaši i broćanski mališani u humanitarnom događaju mogli su sudjelovati na više načina.

Primjerice, najmlađi posjetitelji događaja mogli su iskazati nadarenost za likovnu umjetnost, a polaznici i polaznice škola košarke HKK Brotnjo-Čitluk i ŽHKK Brotnjo ’94 natjecali su se na All – star utakmici i natjecanjima u košarkaškim vještinama.

Cijeli događaj organiziran je u predblagdanskom ozračju te je stoga mališane posjetio i sv. Nikola s prigodnim darovima. Pomoći financijski ugroženim obiteljima s područja čitlučke župe posjetitelji „Humanitarnog dana košarke Brotnjo 2023.“ mogli su pružiti kupnjom tombola, kao i kupnjom prehrambenih proizvoda i slastice koje su jučer u predvorju sportske dvorane pripremali i prodavali članice i članovi Frame Čitluk.

„Humanitarni dan košarke Brotnjo 2023.“ imao je za cilj iskazivanje zajedništva te pružanje pomoći ugroženim obiteljima te je kao takav prepoznat od USAID-a, Pro-Budućnosti, CRS-a i ostalih sponzora i donatora.

 

citluk.ba

Odgovori