Veliki humanitarni turnir s Čilićem, Modrićem, Mandžukićem igrat će se u Petrinji

Oči svijeta i Hrvatske ovog će ljeta biti uprte u Petrinju! Na dva će dana grad, koji se svima urezao u srce, okupiti najveće zvijezde hrvatskog sporta. Iako ih profesionalno dijele razne natjecateljske arene, u Petrinji će ih spojiti jedan poseban teniski reket i jedno posebno tenisko igralište. Zaklada Marin Čilić ponosno najavljuje drugo izdanje humanitarnog i sportskog spektakla Gem Set Hrvatska, koji će se 12. i 13. srpnja 2021. godine održati na dvije lokacije u Petrinji. Marin Čilić, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Mate Pavić i Nikola Mektić prvi su potvrđeni igrači koji će zaigrati najvažniji teniski turnir godine. Kad oni igraju, igraju najbolje i pobjeđuju najbolje na svijetu. A kad igraju za osmijeh djece iz Sisačko – moslavačke županije, onda će to zasigurno biti spektakl o kojem će se još dugo pričati.

Prvo izdanje turnira Gem Set Hrvatska, koji se održao na zagrebačkoj Šalati 2019. godine, pratili su brojni gledatelji putem izravnog televizijskog i radijskog prijenosa te više od 2000 gledatelja uživo. Nezapamćeni spektakl ujedinio je brojne sportske zvijezde, a povezani u zanimljive teniske parove, igrali su za djecu iz Tordinaca koja se danas mogu pohvaliti modernim igralištem sagrađenim nakon turnira. Ove godine Zaklada će izgraditi dva nova vanjska sportska igrališta u Petrinji koja će djeci služiti kao trajni prostor za druženje i bavljenje fizičkom aktivnosti te će im pomoći da se lakše nose s izazovima pandemije i perioda nakon potresa.

“Neopisivo mi je drago da nakon prošle godine i pandemije, koja je zaustavila gotovo sva događanja, ponovno imamo priliku organizirati ovaj spektakl. Ono zbog čega sam posebno sretan je to što Gem Set Hrvatska stiže u Petrinju za koju, nakon razornih potresa, svi imamo posebne osjećaje. Kolege sportaši također su presretni jer će zaigrati upravo tamo ali i što će svojim dolaskom barem malo pomoći tom kraju i unijeti vedrinu u teškom periodu obnove i povratka u svoje domove“, izjavio je Marin Čilić te je dodao: “Nadamo se vrhunskoj zabavi i lijepom druženju koje će iza sebe, u trajno vlasništvo mladim Petrinjcima, ostaviti dva moderna sportska igrališta. Pozivam sve da se uključe i da podrže ovu lijepu priču kako bismo još jednom zajedno, pokazali stanovništvu Sisačko – moslavačke županije da smo i dalje tu za njih.“

Zaklada Marin Čilić kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svako dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove. Od svog osnivanja, Zaklada je kroz projekte dotakla živote više od 3000 djece. Kroz program obrazovanja, dodjeljuje stipendije mladim glazbenicima te obnavlja školske laboratorije, dodjeljuje stipendije mladim sportašima, organizira motivacijska predavanja, a i u narednim godinama će, kroz projekt Gem Set Hrvatska, nastaviti graditi multifunkcionalna sportska igrališta za djecu.

Odgovori