Za portal brotnjo-sport.info govori nogometaš Mateo Sušić

Čitlučanin Mateo Sušić uspješno je završio prvi dio sezone u NK Istra 1861. Nekadašnji igrač Brotnja i Zrinskog u momčadi Istre je stigao 2010. godine i od tada je stožerni igrač. Za brotnjo-sport. Mateo govori o dosadašnjoj karijeri, igrama u pulskom prvoligašu te ambicijama u budućnosti.

Mateo, kako si zadovoljan polusezonom?

Što se tiče mojih igara mogu biti jako zadovoljan jer sam bio jedan od najstandardnijih igrača u momčadi. Postigao sam zabio 3 gola i bio kapetan 2 utakmice. Ne mogu biti zadovoljan plasmanom na ljestvici budući da smo očekivali borbu za prva 4 mjesta a trenutno smo 12 na ljestvici.

 

Koji su planovi/ ciljevi u sljedećem dijelu?

Planovi u nastavku sezone su zadržati razinu igre na visokom nivou i odigrat što veći broj utakmica i naravno ostvariti što bolji plasman na kraju sezone.

Kako ocjenjuješ kvalitetu nogometa u HNL?

Pa HNL je jako kvalitetna liga za razvoj mladih igrača te je mnogima odskočna daska za nastavak karijere u inozemstvu. Dinamo je nedodirljiv za sve ostale momčadi dok su ostali klubovi podjednaki i svatko svakoga može dobiti. Zato će i prvenstvo biti zanimljivo do samog kraja jer se neće znati tko ispada tko igra Europu do zadnjeg kola.

Tko je po tebi najbolji igrač?

Po meni je Sammir iz dinama uvjerljivo najbolji igrač,on ima sve tehniku znanje, snagu, moć i sve odlike koje moderni vrhunski nogometaš treba imati. Zbog toga ne čudi što ga dosta inozemnih zvučnih klubova hoće među svojih redovima.

 Reci nam nešto o svojim nogometnim početcima.

Moji prvi nogometni koraci su bili u NK Međugorje zatim u NK Brotnjo a zatim u juniorima prešao u HŠK Zrinski u prvi momčad s kojom sam prve sezone osvojio titulu prvaka. S juniorima sam iste sezone osvojio Kup BiH. Prelaskom u Zrinjski počeo sam dobivati pozive za reprezentaciju bih u-19 te u-21 za koji i sada upisujem nastupe. Nakon dvije sezone provedene u Mostaru, prešao sam u NK Istru 1961 iz Pule te upisao prve nastupe u HNL-u. U mojoj dosadašnjoj karijeri sam posebno zahvalan treneru Daliboru Cvitanoviću- Dabi, mom treneru u NK Međugorju.

 Planiraš li inozemnu karijeru?

San svakog igrača iz naše regije je pored nastupa u domaćoj ligi okušati sreću u nekoj od jačih liga u Europi. I ja imam tu želju koju ću pokušati ostvariti dobrim igrama u klubu i reprezentaciji te ako budem imao sreće i uz Božju pomoć u tome ću i uspjeti.

Pratiš li igre matičnog NK Brotnja?

Igre Brotnja pratim preko medija i bio sam na nekoliko utakmica. Zadovoljan sam viđenim jer ekipu čine mladi igrači željni dokazivanja i dobrog rezultata. Želim im svu sreću u nastavku sezone te da ostvare plasman u viši rang natjecanja.

 

 

 

Odgovori