Završetak dva Čilićeva niza

Poslije šest uzastopnih pobjeda, s početkom niza na prošlotjednom putu do naslova u Sankt Peterburgu, kao i četiri slavlja u isto toliko međusobnih susreta s Marcelom Granollersom, Marin Čilić doživio je prekid obje spomenute uspješne serije porazom u osmini finala ATP turnira u Valenciji. Granollers ga je iznenadio u tri seta…

Četvrtak nije bio sretan dan za hrvatske tenisače u ogledu sa suparnicima od kojih ranije nisu gubili. Čilić je, tako, doživio prekid niza od šest uzastopnih pobjeda. Pet je proslavio prošlog tjedna u Sankt Peterburgu, a šestu u srijedu u prvom kolu ovog turnira protiv Milosa Raonica.

 

U prva dva seta hrvatsko-španjolskog ogleda osmine finala presudio je po jedan break. Čilić ga je napravio na početku prve dionice, za vodstvo od 2:0, dok je Granollers u drugom setu uzvratio s ključnim breakom za vodstvo od 3:1.

Najizjednačeniji set počeo je bolje za domaćeg aduta i španjolske ljubitelje tenisa, s breakom na putu do 2:0, ali Marin se ubrzo vratio uz break za poravnanje na 2:2. U završnici seta, Granollers je dočekao novu priliku kod 5:5, kada mu je, na trećoj break-lopti u tom gemu, prvi hrvatski reket pomogao dvostrukom pogreškom. Na Španjolčevom servisu za pobjedu, Čilić je imao priliku za povratak, bio je na 15:40, ali obje break-lopte ostale su bez realizacije.

Poslije oproštaja od Valencije, vodeći hrvatski tenisač otputovat će u Pariz, na Masters 1000 turnir u Bercyju. Marina u Francuskoj čeka posljednji turnirski nastup u sezoni.

 

Ivor Krapac/hrsport.net

 

 

Odgovori