Čilić: “Od početka do kraja odigrao sam maestralno, presretan sam ovakvom izvedbom”

Marin Čilić je treći put otišao do kraja na PBZ Zagreb Indoorsu, a ove nedjelje to je učinio pobjedom u finalu poslije kojega je bio vrlo zadovoljan vlastitom igrom. Nakon što je nadjačao Jürgena Melzera sa svega četiri ispuštena gema, vodeći hrvatski tenisač istaknuo je da mu je ovog puta sve išlo po željama. Melzer je, pak, žalio zbog prvog seta, osobito zbog spornog trenutka u gemu u kojem je izgubio servis…

Nakon što je blistao u meču, Marin Čilić bio je jednako dobro raspoložen i poslije pobjede nad Jürgenom Melzerom u finalu PBZ Zagreb Indoorsa.

Čilić je pobijedio ljevorukog Austrijanca sa 6:3 i 6:1, u ogledu u kojem je Melzeru bilo teško naći slabu točku u igri vodećeg hrvatskog tenisača.

“Bio mi je ovo možda najbolji meč u godinu ili godinu i nešto dana, osjećao sam se jako dobro na terenu”, osvrnuo se trostruki pobjednik zagrebačkog dvoranskog ATP turnira: “Od početka do kraja odigrao sam stvarno maestralno, presretan sam ovakvom izvedbom. Pokazao sam samom sebi kako mogu igrati i ovo mi je dobra podloga za ostatak sezone.”

“Melzer može odigrati sjajno, u prvih šest-sedam gemova držao je priključak sa mnom. No, znao sam da se mogu odlijepiti ako se za to ukaže prilika, a onda je pitanje koliko se može držati sa mnom. S ovakvom izvedbom imam puno nade i osjećam se odlično za ostatak sezone”, dodao je Čilić, kojeg sada čeka put u SAD, gdje će igrati u Memphisu i Delray Beachu, a zatim na Masters 1000 turnirima u Indian Wellsu i Miamiju.

Vraćajući se na finale, prvi hrvatski reket je u prvi plan stavio uvjerljivo obavljeni posao na servisu kroz cijeli meč, bez suočavanja s break-loptom: “No, prezadovoljan sam cjelokupnom izvedbom, nisam osjetio da mi je on dao drugi set i polovinu prvog, već sam se za to izborio sam. Radio sam jako dobro pogotovo reternom, iako je on pokušavao napraviti promjenu u tome, mijenjajući brzinu servisa, ali uspio sam naći odgovor na sve.”

Jürgen Melzer se u pogledu unatrag na izgubljeno finale vratio na dosuđeni aut poslije prvog servisa na break-lopti u gemu u kojem je prvi put izgubio servis, kod zaostatka od 4:3 u prvom setu. Glavni sudac Mohamed El Jennati nije promijenio odluku linijskog, a Austrijanac se toga dotaknuo i na dodjeli trofeja poslije meča, kada je uputio posebnu zahvalu linijskim sucima, ali i na susretu s novinarima koji je slijedio.

“Mislim da svi u ovoj sobi i svi koji su bili na terenu znaju da je to bio čisti as. Pogotovo protiv Marina trebate takav poen. Kada vas tako pokradu, a trebate se zadržati u egalu, onda vam to oduzima šansu, bez obzira što uvijek kažu da jedan poen ne odlučuje meč”, opisao je Melzer.

“Marin je rekao da je bio čisti as, na televiziji se to vidi, dobio sam nekih milijun poruka da je bio čisti as. Kao igrač imate dobar osjećaj za to, no takve stvari se mogu dogoditi ako nema ‘Oka sokolovog’, tu ne možete ništa nego ne misliti o tome”, dodao je ljevoruki austrijski tenisač.

“Jedino mi je mogao pomoći sudac u stolcu, iako mu je bilo teško promijeniti odluku na toj crti i toga sam svjestan, ali mi svejedno nije lako”, zaključio je Melzer, ističući da mu je i supervizor Gerry Armstrong rekao da je odluka bila loša, no da ne može ništa napraviti.

Ipak, da ne ispadne da je sve bilo samo na tom servisu, Austrijanac je komentirao i ostatak finala: “Mislim da je bio dobar meč, igrali smo kvalitetne izmjene i kvalitetan tenis, bio sam dobar s osnovne linije. Razlika u ranoj fazi bila je u tome što je on imao ‘besplatne’ poene na servisu, a ja sam morao raditi za sve, dobro mi je čitao servise. No, na kraju, zaslužio je pobjedu.”

“Servirao je jako dobro, probao sam mijenjati pozicije na terenu dok sam reternirao”, zaključio je Melzer: “Protiv Marina morate doći u prednost, ući mu u glavu kada servira, što ja danas uopće nisam uspio napraviti.”

 

hrsport.net

 

Odgovori