Čilić: “Strašno mi je žao, ovakav poraz ostavlja jako gorak okus”

Odlika pravih sportaša je biti velik i u porazu, a Marin Čilić pravim se pokazao danas nakon silno razočaravajućeg rezultata susreta trećeg kola Roland Garrosa protiv Juan Martina Del Potra. Čovjek se zapita kako to kad je i potpuno teniskom neznalici jasno da se Juan Martin Del Potro muči s bolovima u koljenu igrač talenta Marina Čilića Argentincu ne uzme ni set. Po odgovor smo otišli izravno kod Međugorca i najbolji hrvatski igrač otkrio je što se događalo na terenu broj jedan: “Ma treći set čovjek nije mogao trčati, strašno, ali tako se poklopilo.

Užasno mi je žao, završilo je tragično, treći set izgubio sam 1:6, ali znam da sam bio puno bliže nego što rezultat sugerira. Odigrali smo dobar meč, prva dva bila su na vrlo visokoj razini, ja sam pogotovo dobro igrao u drugom setu i zato mi je okus u ustima još i gorči”.

“U trećem setu osjetio sam da imam šansu, on se sve teže kretao i vidjelo se da je u priličnim problemima. Ali nisam želio žuriti, biti brzoplet i forsirati, a on je sve više skraćivao izmjene. Nakon dva do tri udarca skratio bi loptu ili bi pokušao zabiti i poklopilo se da mu je sve počelo ulaziti, potezao je i pogađao. Onda sam i ja promašio nekoliko prilika, jedan smeš na 15:15 na njegovom servisu i još njih par”, nastavio je 24. igrač svijeta.

“Na početku sam bio malo pod tremom i on to iskoristio, bio je konstantniji i s nekoliko sjajnih poteza riješio set u svoju korist. U drugom sam gubio dok nisam pronašao igru koja mu ne odgovara, dužim izmjenama razbio sam mu ritam, vratio se rezultatski na početak, ali u tie-breaku nakon što sam nadoknadio zaostatak ruka mi se zatresla. Možda da je servis bio bolji jer prilično me ostavio na cjedilu, bio je ispod 50 % i zbog toga gubio energiju, a njemu je rastao elan. O trećem je bolje ni ne govoriti, 1:6 zvuči ružno, ali još je gore što sam imao osjećaj da sam blizu”.

“Sve u svemu moram biti zadovoljan, opet igram dobro i u zadnjih pet-šest tjedana, s izuzetkom finala Münchena” (Kohlschreiber, nap. a.) “gubio sam samo od bolje rangiranih igrača. Osjećam da sam sve bolji i da se samo mora poklopiti nekoliko stvari ili da se malo otvori ždrijeb. Ni ovdje ždrijeb nije bio lagan, dva Španjolca i Argentinac”, zaključio je.

Nastavak sezone? “Igrat ću Queen’s i između Queen’sa i Wimbledona još i jednu ekshibiciju da što bolje osjetim travu. Lani se u travnatoj sezoni i nisam baš naigrao” (bez borbe je Andyju Roddicku predao četvrtfinale Queen’sa, a u Wimbledonu je od Ivana Ljubičića ispao u prvom kolu (nap. a.), “vidjet ćemo što će biti”.

 

Hrsport.net

 

 

Odgovori