Ivona Krasić i Josip Planinić prvaci Hrvatske u karateu

U subotu je u Jastrebarskom održano Prvenstvo Hrvatske za usrast učenika i učenica. Natjecatelji karate kluba Brotnjo ostvarili su još jedan veliki uspijeh osvojivši čak pet medalja, dvije zlatne, jednu srebrenu i dvije brončane. Josip Planinić osvojio je zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske u kategoriji učenici -42kg. Od Josipa se, iako je najmlađi član naše natjecateljske ekipe, i očekivala medalja.

Očekivanja su u potpunosti ispunjena. Josip je potpuno kontrolirao borbe, nije dopustio da mu protivnici naprave ni jedan poen tjekom cjelog turnira i na kraju sasvim zasluženo osvojio zlato.

 

Ivona Krasić osvojila je zlatnu medalju i naslov prvakinje Hrvatske u kategoriji učenice +44 kg. Ivona je imala odličnu konkurenciju i vrlo težak put do zlata. Nakon lake pobjede u prvom kolu sljedeća tri meča ponudila su veliku borbu i rezultatsku neizvjesnost do posljednje sekunde. Ivona je pokazala zavidnu stabilnost dobivši navedene neizvjesne mečeve.

Barbara Grgić osvojila je srebrenu medalju u kategoriji učenice -44 kg. Barbara je imala jako dobar nastup ali na kraju gubi finale od Rječanke podjeljenom sudačkom odlukom.

Renato Blago Martinović osvojio je brončanu medalju u kategoriji učenici -42 kg. Blago je poslije dvije pobjede u polufinalu poraženen od protivnika iz Velike Gorice. I u tom meču Blago se dobro borio i malo je nedostajalo da gledamo klupsko finale ali protivnik je u ključnom trenutku bio brži za djelić sekunde. U borbi za treće mjesto Blago pobejđuje 8:0 i osvaja broncu.

Andrea Šarac osvojila je brončanu medalju u kategoriji učenice -40 kg. Nakon poraza od odlične natjecateljice iz Ploča Andrea se kroz repasaž uspijela izboriti za mež za medalju. U tom meču Andra pobjeđuje jednoglasnom sudačkom odlukom i osvaja broncu.

Ovih pet osvonjenih medalja. od kojih su dvije zlatne, najveći je uspijeh kluba do sada na državnim prvenstvima za učenike i učenice. Pokazalo se da imamo iznimno nadarenu generaciju, za koju bi ovaj rezultat trebao biti poticaj da rade još i više te da ovakve rezultate ponove i u starijim uzrasnim kategorijama. Ocvajači medalja sa prvenstva Hrvatske nastupiti će u lipnju na prvenstvu Balkana koje se ove godine održava u Crnoj Gori – priopćeno je iz Karate kluba Brotnjo.

 

Odgovori