Krajan objavio sastav za susret s Velikom Britanijom

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan u utorak je objavio sastav za predstojeći susret u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu protiv Velike Britanije koji će se održati u Umagu od 13. do 15. rujna.

Nominirana su četvorica igrača: Ivan Dodig (38. na aktualnoj pojedinačnoj ATP listi), Antonio Veić (187.), Mate Pavić (370.) i Borna Ćorić (600.).

Britanski izbornik Leon Smith trebao bi objaviti sastav do utorka u 16 sati, a očekuje se da će u postavi biti Andy Murray (3.), James Ward (174.), Daniel Evans (179.) i Colin Fleming (21. na svijetu među igračima parova).

 

Izbornici oba sastava imaju mogućnost zamijeniti dvojicu igrača iz prve nominacije, no najkasnije jedan sat prije službenog ždrijebanja koje će biti održano u četvrtak u 13 sati u Umagu.

Prvi meč u petak 13. rujna treba početi u 11 sati. Subotnji dvoboj parova na rasporedu je od 14 sati, a nedjeljni prvi pojedinačni meč zakazan je za 11 sati.

Pobjednik susreta Hrvatska – Velika Britanija plasirat će se u elitni rang Davis Cupa, Svjetsku skupinu, u kojoj je Hrvatska igrala čak 11 puta u posljednjih 12 godina. Britanci su posljednji put u toj grupi bili prije pet godina, a priliku za povratak dobili su zahvaljujući preokretu protiv Rusije u travanjskom susretu Prve skupine u euroafričkoj zoni, kada su zaostatak 0-2 nakon prvog dana pretvorili u pobjedu 3-2.

Hrvatska je u veljači u 1. kolu Svjetske skupine na gostovanju u Torinu izgubila od Italije rezultatom 2:3.

 

Odgovori