Krasićev Zadar pao u završnici

Košarkaši Cibone došli su do druge pobjede u Ligi za prvaka. Momčad Danijela Lutza je u najzvučnijoj utakmici drugog kola u Domu Dražena Petrovića nadigrala Zadar, prelomivši susret u posljednje dvije minute. Zadrani su u ranijem dijelu četvrte četvrtine zadali Cibosima dosta glavobolje zonskom obranom, ali nisu izdržali do kraja…

U utakmici koja nije bila previše lijepa za gledanje niti je odigrana u posebno dobroj atmosferi, možda zbog Lige prvaka, možda zbog radnog dana, a možda i zbog kombinacije te dvije i još poneke stvari, Cibona se na domaćem parketu pobrinula za 2-0 na početku ovosezonskog puta u hrvatskom prvenstvu.

Vukovi su u Domu Dražena Petrovića s 82:76 nadjačali Zadar, koji se nadao drugoj pobjedi u Zagrebu u razmaku od sedam dana, nakon prošlotjedne protiv Cedevite.

U odnosu na tu pobjedu, momčad Ante Nazora bila je oslabljena na poziciji organizatora igre, s obzirom da je jedina prava “jedinica” bio Dwight Thorne, a Toni Prostran i Vedran Morović izostali su zbog ozljeda. Pored toga, Zadrani nisu imali ni Marka Ramljaka, a protiv Cibone koja nije imala problema sa sastavom, to se osjetilo u usponima i padovima kroz utakmicu.

Zadrani su imali puno kvalitetniji početak od domaćina. Predvođeni poenima Kaštropila i Travisa iz reketa, uz pomoć Bariše Krasića ubačenom tricom, u petoj minuti došli su do 14:4, ali na njihovu žalost, ta dvoznamenkasta prednost nije trajala dugo. S glavnom ulogom DJ-a Strawberryja, Cibona je serijom od 12:0 okrenula na 16:14 dvije minute do kraja prve četvrtine.

 

hrsport.net

 

Odgovori