Marin Čilić sa zaštićenim rankingom u ždrijebu Australian Opena, na popisu pet Hrvata

Nakon teške sezone u kojoj ga je ozljeda limitirala na samo dva meča, Marin Čilić vraća se tenisu. S obzirom na pauzu i samo dva nastupa, pao je u rankingu na tek 670. poziciju što mu je najniži ranking još od juniorskih dana.

Marin će imati mogućnost korištenja zaštićenog renkinga što znači da može ući u glavni ždrijeb bez nastupanja u kvalifikacijama ili traženja pozivnica.

Osim njega u glavni ždrijeb izravno na osnovu plasmana na ATP ljestvici ulaze i Borna Ćorić i Borna Gojo, a kod tenisačica u glavnom ždrijebu su Donna Vekić i Petra Martić.

Osim Čilića, pravo na zaštićeni ranking koriste u Melbourneu i Rafael NadalDenis ShapovalovSoonwoo KwonJiry VeselyMiloš Raonić i Reilly Opelka.

Među onima koji nisu uspjeli ući u glavni ždrijeb i kako stvari stoje igrat će kvalifikacije, nalaze se Fabio FogniniDavid GoffinDiego SchwartzmanBenoit Paire

Još uvijek u glavnom ždrijebu nije niti Dominic Thiem, ali on je prvi ispod crte i dovoljno mu je jedno odustajanje da se nađe u glavnom turniru. U protivnom, a bilo bi iznenađenje da nema baš niti jednog odustajanja, morat će i on u kvalifikacije.

Odgovori